Περιεργα

Πόσο η ταινία ”The Texas Chainsaw Massacre” βασίζεται στον πραγματικό δολοφόνο Ed Gein;

Παρά την έντονη προσφορά του ως “εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία”, τόσο η πρωτότυπη ταινία του 1974 του Tobe Hooper όσο και το remake του 2003 Marcus Nispel βασίζονται απλώς στον πραγματικό δολοφόνο Ed Gein, ο οποίος υποψιάζεται ότι είχε πάρει αρκετά θύματα μεταξύ του 1954 και του 1957 Ίσως η πιο αναγνωρίσιμη ομοιότητα είναι το σπίτι της ταινίας, του οποίου το φρικτό περιεχόμενο ήταν παρόμοιο με εκείνο που βρέθηκε στο σπίτι του Ed Gein (πάνω δεξιά) το 1957.

Ο πραγματικός Ed Gein φορούσε το κεφάλι και το πρόσωπο του ανθρώπου. Ο πραγματικός Ed Gein το έκανε όμως αυτό, για να βοηθήσει να καταστείλει την επιθυμία του να γίνει γυναίκα, όχι λόγω μιας δερματικής νόσου όπως με την Leatherface στην ταινία. Συμπεριλαμβανόμενος επίσης στη στολή του, ο Ed Gein φορούσε ένα γιλέκο από δέρμα πλήρες με στήθος και θηλυκά γεννητικά όργανα που ήταν συνδεδεμένα πάνω από το δικό του.

Τα δύο από τα αναγνωρισμένα θύματα του Ed Gein, η Mary Hogan και η Bernice Worden, πυροβολήθηκαν με ένα πιστόλι. Τον Νοέμβριο του 1957, η αστυνομία βρήκε την Bernice Worden να κρέμεται από τα δοκάρια σε ένα υπόστεγο πίσω από το σπίτι του Gein. Το σώμα της είχε φαγωθει σαν ένα ελάφι και το κεφάλι είχε αφαιρεθεί. Ο Ed Gein ήταν επίσης ύποπτος για πολλά άλλα αγνοούμενα πρόσωπα. Το στοιχείο του αλυσοπρίονου που προστέθηκε για την ιστορία της ταινίας υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη χαλαρή σύνδεση της ταινίας με τον Gein.

Ο Eddie Gein ήταν ο γιος της Augusta και του George Gein. Η Αουγκούστα ήταν μια βαθιά θρησκευομενη γυναίκα, που κήρυτε την Αγία Γραφή στον Έντι και στον αδελφό του Χένρυ σε καθημερινή βάση. Τους προειδοποίησε για τους κινδύνους των χαλαρών γυναικών, σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει από το να πανε στην κόλαση. Ήταν μια αυστηρή, σκληρή γυναίκα, που ποτέ δεν έπεσε από τις δικές της πεποιθήσεις, τις οποίες ενέπνευσε στην οικογένεια. Ο πατέρας του Eddie, ο George, ήταν αλκοολικός και η Αυγούστα τον θεωρούσε άχρηστο.

Άρχισε μια επιχείρηση παντοπωλείου στο La Crosse του Ουισκόνσιν και όταν έσωσε αρκετά χρήματα, μετέφερε την οικογένεια μακριά από την αμαρτία της πόλης σε ένα αγρόκτημα στο Plainfield του Ουισκόνσιν. Ο Eddie μεγάλωσε ντροπαλός και αγνοήθηκε από τα άλλα παιδιά στο σχολείο, που τον είδαν τόσο ήσυχο και θηλυπρεπη. Αν προσπαθούσε να κάνει φίλους, η μητέρα του τον μαλωνε. Ως αποτέλεσμα, ο Eddie εγινε εσωστρεφης και άρχισε να κατοικεί στις σκοτεινές γωνιές του μυαλού του.

Εκείνος λάτρευε τη μητέρα του και τον ενοχλουσε όταν ο αδελφός του Henry την επέκρινε. Στις 16 Μαΐου 1944, ενώ πολεμούσαν μια φωτιά κοντά στο αγρόκτημα, οι Eddie και Henry χωρίστηκαν και πήγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο Eddie ανησυχούσε επειδή ο αδελφός του δεν είχε επιστρέψει. Όταν έφτασε η αστυνομία, ο Eddie τους οδηγούσε κατευθείαν στον αδελφό του Henry, ο οποίος ήταν νεκρός σε μια περιοχή ανέγγιχτη από τη φωτιά με μώλωπες στο κεφάλι του. Ο ντροπαλός και φαινομενικά αβλαβής Eddie κριθηκε ύποπτος και ο αστυνομικός χαρακτήρισε την ασφυξία ως την αιτία θανάτου.