Περιεργα

Η αληθινή ιστορία της Annabelle. Η στοιχειωμένη κούκλα

Ένα από τα πιο creepiest σημεία του πραγματικά τρομακτικής ταινίας The Conjuring είναι η κακή κούκλα Annabelle, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του τρομακτικού μουσείου των τροπαίων του Ed και της Lorraine Warren. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν ανασχεδίασε την Annabelle για την ταινία, δίνοντάς της μια πολύ πιο ενοχλητική εμφάνιση, αλλά στην πραγματική ζωή η Annabelle ήταν απλώς μια συμπαθέστατη κούκλα της  Raggedy Ann.

Η Donna πήρε την Annabelle από τη μητέρα της το 1970. Η μαμά αγόρασε τη χρησιμοποιημένη κούκλα σε ένα κατάστημα χόμπι. Η Donna ήταν τότε φοιτητής και ζούσε με ένα συγκάτοικο που ονομάζονταν Angie και δεν πίστευε αρχικά ότι η κούκλα ειχε κάτι ιδιαίτερο. Αλλά με την πάροδο του χρόνου παρατήρησαν ότι η Annabelle φαινόταν να κινείται μόνη της. Στην αρχή απλώς άλλαζε τη θέση της,  Αλλά οι κινήσεις της αυξήθηκαν και μέσα σε λίγες εβδομάδες φαινόταν να κάνει κανονικές κινήσεις. Τα κορίτσια άφησαν το διαμέρισμα με την Annabelle στο κρεβάτι της Donna και μόλις επιστρέψαν στο σπίτι τη βρήκαν στον καναπέ.

Ο φίλος τους Lou μισούσε την κούκλα. Νόμιζε ότι υπήρχε κάτι βαθιά λανθασμένο με αυτην κάτι κακό, αλλά τα κορίτσια ήταν μοντέρνες γυναίκες και δεν το πίστευαν. Πρέπει να υπάρχει μια εξήγηση, σκέφτονται. Αλλά σύντομα οι ενέργειες της Annabelle έγιναν ακόμα πιο τρομακτικες – η Donna άρχισε να βρισκει κομμάτια χαρτιού περγαμηνής στο σπίτι με μηνύματα γραμμένα πάνω σε αυτήν. “Βοηθήστε μας”, έλεγαν, ή “Βοηθηστε τον Lou”. Για να γινει πιο τρομακτικο το ολο θεμα κανείς στο σπίτι δεν είχε περγαμηνή χαρτί. Από πού ειχε ερθει;

Η κλιμάκωση συνεχίστηκε. Μια νύχτα η Donna επέστρεψε στο σπίτι για να βρει την Annabelle στο κρεβάτι της, με αίμα στα χέρια της. Το αίμα – ή κάποιο είδος κόκκινου υγρού – φαινόταν να προέρχεται από την ίδια την κούκλα. Αυτό ήταν αρκετό. Η Donna τελικά συμφώνησε να φέρει ένα μεντιουμ. Το μεντιουμ κάθισε με την κούκλα και είπε στα κορίτσια ότι πολύ πριν χτιστει το συγκρότημα διαμερισμάτων τους υπήρχε ένα σημειο σε αυτό. Ένα επτάχρονο κορίτσι με την ονομασία Annabelle Higgins βρέθηκε νεκρη σε αυτόν το σημειο. Το πνεύμα της παρέμεινε, και όταν η κούκλα μπήκε στο σπίτι των κοριτσιων, ενιωσε ανετα. Βρήκε τη Donna και την Angie να είναι αξιόπιστες. Απλώς ήθελε να μείνει μαζί τους. Ήθελε να είναι ασφαλής μαζί τους.

Όντας γλυκες και μορφωμενες – ήταν και οι δύο νοσηλευτριες – η Donna και η Angie συμφώνησαν να αφήσουν την Annabelle να μείνει μαζί τους. Τοτε ξεκινησε όλη κόλαση. Ο Lou άρχισε να έχει κακά όνειρα, όνειρα όπου η Annabelle βρισκόταν στο κρεβάτι του, σκαρφαλονε στο πόδι του καθώς αυτος ηταν σαν νεκρος, γλίστρουσε το στήθος του στο λαιμό του, κλείνοντας τα χέρια της γύρω από το λαιμό του, πνίγοντάς τον. Τοτε ξυπνουσε τρομοκρατημένος.

Λίγες μέρες αργότερα, μαζί με την Annie κάθονταν, σχεδιάζοντας ένα οδικό ταξίδι, όταν άκουσαν κάποιον να κινείται γύρω από το δωμάτιο της Donna. Πάγωσαν – Υπήρχε ένας εισβολέας στο διαμέρισμα; Ο Lou πήγε προς την πόρτα, ακούγοντας το βηματα μέσα. Άνοιξε την πόρτα και όλα ήταν όπως θα έπρεπε – εκτός από την Annabelle ειχε βγει από το κρεβάτι και καθόταν σε μια γωνία. Καθώς πλησίασε την κούκλα, ο Lou ενιωσε ένα κάψιμο στο πίσω μέρος του λαιμού που σαν καποιος να ηταν απο πισω και γύρισε γύρω. Κανείς δεν ήταν εκεί. Το δωμάτιο ήταν άδειο. Και ξαφνικός ενιωσε εναν πόνο στο στήθος του. Κοίταξε στο πουκάμισό του και είδε μια σειρά από ραβδωτά σημάδια απο νυχια, ειχε τα ιδια σημαδια και πανω στο δερμα του.Ήξερε ότι η Annabelle το είχε κάνει.

Τα περίεργα σημάδια των νυχιών άρχισαν να θεραπεύονται σχεδόν αμέσως. Είχαν φυγει σε δύο ημέρες. Δεν ήταν όπως κανένα αλλο τραύμα που είχε δεί. Ήξεραν ότι χρειάζονταν περισσότερη βοήθεια και στράφηκαν σε έναν ιερέα, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τους Ed και Lorraine Warren.

Τελικά οι Warrens έχτισαν μια κλειδωμένη θήκη για την Annabelle και κατοικεί εκεί μέχρι σήμερα. Η κλειδωμένη θήκη φαίνεται να έχει κρατήσει την κούκλα να κινείται, αλλά φαίνεται πως οποιαδήποτε φοβερή οντότητα συνδέεται με αυτήν είναι ακόμα εκεί, περιμένοντας. την καταληλη στιγμη. Έτοιμη για την ημέρα που μπορεί και πάλι να είναι ελευθερη.